Görsel yönetim, bilginin doğru ve etkin akmasını sağlayan yöntemler bütünüdür. Gerçekleşen performansın izlenmesi ve sahada (sıcak) yönetim için de en büyük yardımcı araçlardan biridir. Görselleştirme bir işletme içinde, okumak veya aramak için zaman kaybetmektense, bir bakışta anlamayı temel esas olarak kabul eder. Görsel yönetim, görsel fabrika olarak da anılmaktadır.
Görsel yönetim araçları; projelerin sırasını, istasyonların doluluk oranını, anlık performansları, hedeflenen durum ile mevcut durum farkını görebilmek için geliştirilmiş yönetsel araçlardır. Bu araçların içinde, andon ışığı, yol çizgisi, acil çıkış yönlendirmesi, üretim miktarı göstergesi, iş güvenliği uyarısı gibi birçok örnek sayılabilir.
Görsellik; kolay anlaşılabilir, akılda kalabilir, etkili, disiplinli ve dikkat çekici bir çalışma ortamı sağlar. Görsel Fabrika sayesinde çalışan katılımı ve hedeflerle yönetim (Hoshin Kanri) gibi birçok yönetsel unsur daha etkin çalışacaktır.
Görsel olarak izlenebilir bir ortamda, mesajlar anında algılanır, daha hızlı cevaplanır, problemler önceden görülebilir. Görsel iletişime yer verilmeyen ortamlarda ise bir kargaşa hâkim olur. Problemler hiç beklemediğimiz yerlerde hiç beklemediğimiz zamanlarda ortaya çıkar. Çünkü çoğu zaman problemin varlığından habersiz halde onların gelip bizi bulmalarını bekleriz